Home Uitgeverij BaldersHage Boeken Uitgeverij BaldersHage Bestellen bij Uitgeverij Balders Hage Knop Baldershage UP Voor Auteurs Contactgegevens Uitgeverij Balders Hage

Over Balders Hage

Uitgeverij Balders Hage is gevestigd in villa welke in 1907 is gebouwd in opdracht van Weduwe De Kuyper uit Schiedam. De architect was destijds de heer Heineken. De oorspronkelijke naam was Genesta.

In 1926 werd de naam door de nieuwe eigenaar gewijzigd in Baldershage. Ook het smeedijzeren toegangshek werd toen geplaatst.

Tijdens de oorlogsjaren werd de villa bewoond door de Duitsers en daarna door de Canadezen.

Begin jaren vijftig van de vorige eeuw werd het huis verkocht. Het kreeg de bestemming als revalidatieoord voor de mijnwerkers uit Zuid-Limburg. De naam werd wederom gewijzigd. Het kreeg de naam Ariënshof naar de priester Ariëns die bekendheid verwierf binnen de Katholiek vakbond voor mijnwerkers.

Halverwege de jaren negentig kwam het huis in particulier bezit en werd grondig gerenoveerd en kreeg weer de naam Baldershage*.

* Balder of ook wel Baldr is een Asengod uit de Noordse mythologie. Hij werd bijgenaamd de Schone en de Goede.


Baldr, die de zoon was van Odin en Frigga, woonde in het paleis Breidablik samen met zijn vrouw Nanna. Zolang hij leefde zou het paleis waarin hij woonde licht over de aarde verspreiden. Daarom werd Baldr ook geëerd als god van het licht en de lente, van de wijsheid en de welsprekenheid. Zijn rechtvaardigheid en zijn goede humeur deden iedereen de sombere tijden vergeten.

 

  Foto Balders Hage
 

Aanvullende activiteiten

Baldershage stelt eens in de twee jaar haar tuinen open voor een verkooptentoonstelling van Zimbabwaanse kunst. De opbrengst komt geheel ten goede van Lynettes crèche en de Zimbabwaanse kunstenaars.
Voor informatie over de tentoonstellingen en verdere informatie over Beeld in tuin en de link naar Lynette’s crèche kijk hier.
  Foto Kunstenaars
     
© 2006-2016 Uitgeverij Balders Hage home l sitemap l contact l disclaimer © webdesign studio Xammes